Een tekening zegt meer dan 1000 woorden...

Zo komt jouw boodschap wél over!
Leuk, vertel me meer!
9

Je moet droge theorie uitleggen. Maar hoe dan?

Stukken tekst schrijven lukt wel. Maar hoe zorg je ervoor dat de lezer het begrijpt en er iets mee doet?

9

Je hebt een goed plan, maar er is nog onvoldoende draagvlak

Zonder draagvlak blijft het een plan op papier. Alleen enthousiaste medestanders zorgen ervoor dat jouw plan ook werkelijkheid wordt.

9

Je zaait onbedoeld soms meer verwarring dan begrip

Je legt iets uit.  En nog een keer. Maar de boodschap komt niet goed over. Het lukt niet altijd om duidelijk uit te leggen wat je bedoelt. Je haalt niet uit je gesprek wat erin zit.

Gewoon lekker helder en duidelijk zijn

In je werk wil je graag dingen uitleggen, bespreken en toelichten. Teksten schrijven gaat je goed af en je typt er vlijtig op los. Totdat je er achter komt dat mensen het allemaal helemaal niet lezen.

Of tijdens gesprekken wil je met je cliënt, collega of opdrachtgever graag een stap verder komen. Ervoor zorgen dat je met elkaar op één lijn komt.

Je wilt:
• complexe informatie helder en duidelijk overbrengen
• anderen enthousiast krijgen voor jouw plannen
• een gesprek op gang brengen dat gevoerd moet worden

en

• dat je informatie veel beter blijft hangen
• er soms wat luchtigheid komt bij een heel serieus onderwerp

Passende tekeningen voor jouw klus!

Waarmee jouw boodschap meteen helder is en je meer impact hebt

“Wil jij tekeningen voor me maken?”

“Zou je illustraties willen maken voor ons jaarplan?” en “Ik moet een folder maken voor gedetineerden met een licht verstandelijke beperking. Ik zoek tekeningen bij de woorden: penitentiair programma, gedrag, re-ïntegratieverlof en beperkt beveiligde afdeling.”

Het duurt soms even, zeker bij dit soort woorden, maar dan begint de inspiratie te komen. En de reactie is dan zó leuk om te horen: “Hoe kom je daar nou op! Om het zó te tekenen. Meteen duidelijk!”

Ik leerde zakelijk tekenen bij Teken je boodschap. En ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan tekenen. Jij ook. Maar ik begrijp ook dat je daar misschien op dit moment geen tijd in wilt steken. Ik neem je dit deel van je werk uit handen. Met mijn tekeningen heb je voor elke gelegenheid een illustratie op maat. Een of meer tekeningen waarmee jij die ander meteen duidelijk maakt wat je wilt. Want jij hebt een boodschap te brengen of een onderwerp te bespreken. En mijn tekeningen helpen je daarbij.

“Hoe kom je daar nou op? Om het zó te tekenen? Meteen duidelijk!”

boodschap = duidelijk

Een tekening zegt meer dan 1000 woorden…

Wat jij wilt bespreken of wilt uitleggen is meteen duidelijk!

Echt contact

Je brengt wat luchtigheid in je verhaal. Tekeningen roepen altijd reacties op! Je hebt meteen contact waarmee je de volgende stap kunt maken.

Meer impact

Met mijn tekeningen leg je de focus op jouw doel. Je cliënt zelf met oplossingen laten komen. Je lezer boeien op zo’n manier dat je jouw resultaat ook bereikt met je verslag of rapport.

Ervaringen 

“Goedemorgen Moniek,

Ontzettend bedankt voor de super gave tekeningen!
Ik ga ze zeker gebruiken voor in mijn folder 🙂

Bedankt voor je tijd en moeite.”

Linda Tiemessen

Casemanager i.o., Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)

 Moniek weet in relatief korte tijd tekeningen te maken die de essentie van de boodschap heel goed weer geven.  Het doel van de tekeningen was om ons jaarplan visueel te maken. En helpend te laten zijn bij de doorgaans vele tekstonderdelen. De tekeningen hebben ons enorm geholpen om met elkaar het gesprek te hebben over wat wij in het jaarplan voor ogen hebben, welke doelen wij hebben gesteld.

De werkwijze van Moniek heb ik als zeer prettig en zeer kundig ervaren. Voor een volgende opdracht zal ik Moniek zeker weer benaderen.

Maikel Stolte

Integraal manager, Caleidoz

Vrijblijvend even brainstormen? Dat kan altijd!

Veelgestelde vragen

Hoe gaat dat tekenen in z'n werk?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik soms ook even moet slikken… Bij woorden zoals ‘penitentiair verlof’ bijvoorbeeld… Ja… hoe beeld je dat nou uit?

Dan pak ik mijn stiften en ga aan de slag. Het begint te borrelen en ik kan er dan bijna niet mee ophouden. Ideeën tuimelen over elkaar heen.

En dan levert dat altijd een paar tekeningen op waarbij ik hoor: “Dat is duidelijk! Hoe kom je daar nou op?”

Ik wil graag wat illustraties. En dan?!

Vertel me wat je nodig hebt en waarvoor je één of meer tekeningen zou willen gebruiken. Dan denk ik met je mee en ga met mijn stiften en tekentablet voor jou aan de slag. Met mijn tekeningen ondersteun ik je graag om jouw doelen te bereiken.

Heb je ook digitale tekeningen of alleen op papier?

Ik teken vooral op papier. Ondertussen maak ik me de techniek van de tekentablet ook eigen. En ook dat levert mooie resultaten op.

Dus je kunt zowel tekeningen op papier als digitaal van me ontvangen. We overleggen gewoon wat voor jou het handigst is.

Wil jij ook meer impact met jouw boodschap?

Ontdek hoe mijn tekeningen jou daarbij kunnen helpen