Geen gesprekken meer die nergens toe leiden...

De ander zegt 'ja', maar doet 'nee'?

Je hoort “Ja, dat zal ik doen,” of “Ja, dat zal ik eens proberen.” Je voelt echter al aan: “Dit wordt ‘m niet…”

Loopt het contact stroef?

Je ontmoet afstandelijkheid, weerstand of er verschijnt zelfs niemand op het afgesproken tijdstip.

Wil je juist zo graag helpen?

Jouw idee of tip zou meteen werken en toch wil de ander er niet aan.

Jij krijgt mensen zélf in beweging

Zo  herkenbaar voor mij dat mensen je tips en ideeën vaak niet zomaar aannemen. Als preventiewerker bij de GGD wilde ik mensen  motiveren tot een  gezonder en gelukkiger leven. Maar zo kwamen mijn tips vaak niet bij hen over. Bij de Jeugdgezondheidszorg zag ik collega’s ook worstelen. Ouders die het gesprek met hen niet altijd helpend vonden. Integendeel…

Hoe frustrerend is het als dit het resultaat is van al je inspanning? Terwijl je juist zo graag wilt helpen.

Totdat ik  tijdens een workshop leerde over Motiverende gespreksvoering.  Een methode met tools die je meteen kunt toepassen. Met meer resultaat én plezier.

 

Jou helpen om met je gesprekken hét verschil te maken in levens van mensen. Zodat je er zelf ook veel plezier en voldoening aan beleeft. 

Dat is mijn missie.

Gesprekken die werken!

Het was de start van mijn avontuur om trainer Motiverende gespreksvoering te worden. Zelf leerde ik met diverse trainingen hoe het werkt en hoe ik het aan anderen kan leren. De kers op de taart was mijn Training for new Trainers die ik september 2019 volgde om lid te worden  van het internationale netwerk van trainers (MINT). Samen met honderden collega’s uit alle landen van de wereld kwamen we bij elkaar in Tallinn, Estland. Wat een belevenis!

De afgelopen jaren verzorgde ik bijeenkomsten voor zorgverleners, vrijwilligers en leerkrachten. Allemaal mensen met een missie! Ze willen mensen helpen en hebben daar veel voor over. Ze leerden hoe je een gesprek kunnen maken of breken.

Merken dat je gesprek iemand helpt veranderen is zó fantastisch. Helemaal mijn ding dus, dit soort gesprekken.

Ook jij kunt genieten van meer effect met jouw gesprekken.

Voldoening en plezier

Als mensen zich door jou geholpen voelen, levert dat voor hen én voor jou plezier en voldoening op.

Blije gezichten

Iemand die een probleem ervaart, ziet door het gesprek met jou weer mogelijkheden.

Échte samenwerking

Je contact loopt soepel en leidt tot resultaat.

Ervaringen van deelnemers

De workshop van Moniek waar ik als medetrainer mocht meekijken, vond ik heel prettig. Ze straalt rust en professionaliteit uit. Daarnaast was haar verhaal toch ook heel levendig en persoonlijk. Moniek heeft een fijne energie. Ze weet waar ze het over heeft en waar ze samen met de groep naar toe werkt. Dat maakt dat wanneer ik een potentiële opdrachtgever zou zijn, ik vertrouwen in haar zou hebben!

Esther Ruitenberg

Trainer/eigenaar Groei in Verandertaal

Door  de gesprekken met Moniek heb ik kennis gemaakt met motiverende gespreksvoering. Heel fijn om te ervaren dat iemand echt naar je  kan luisteren en het heeft me in beweging gezet. Bij Moniek kan je ook met alles terecht. Ze vindt niets raar en oordeelt niet.

Myranda Wagenaar

Vrijwilliger Stadsboerin

Jouw gesprek, jouw keuzes, jouw proces

Je voert dagelijks al veel gesprekken. Je bereikt er heel veel mee. Wat kan er dan nog beter? Ik kan me voorstellen dat die vraag je bezig houdt. Mijn hulp richt zich op die momenten waarbij je ervaart  dat het niet werkt en niet loopt. We kijken samen waar de angel zit en wat je dan kunt doen. Er is vaak zoveel meer mogelijk dan we denken!

Ben jij klaar voor gesprekken met meer resultaat en plezier?

Laten we dan samen kijken hoe ik je hierbij kan helpen.

Veelgestelde vragen

Motiverende gespreksvoering, wat is dat eigenlijk?

Het is een bewezen effectieve methode die zich als een olievlek over de zorg en andere werkvelden verspreidt. Mensen hebben zowel redenen om niet als om wel te willen veranderen. Met een ‘motiverende gesprek’ versterk je de motivatie voor en bereidheid tot verandering. Bij mijn workshops en trainingen gebruik ik, naast veel andere bronnen, het boek van de grondleggers William  R. Miller en Stephen Rollnick ‘Motiverende gespreksvoering, Mensen helpen veranderen, 3e editie’.

Geef je ook trainingen op maat?

Als je je aanmeldt voor een training of workshop zal ik in alle gevallen zo goed mogelijk proberen aan te sluiten bij jouw leerwens en (werk)situatie. Daarnaast kan het zijn  dat jouw organisatie graag een  in-company op maat wil. Natuurlijk kun je met mij ook daarover sparren.

Vertel me je ideeën en wensen. Je kunt een training over motiverende gesprekstechnieken bijvoorbeeld ook koppelen aan een actueel thema in  het sociaal domein. Eenzaamheid, laaggeletterdheid, opvoedingsondersteuning, armoedebestrijding en ga zo maar door. Als sociaal preventief werker én  trainer Motiverende gespreksvoering kan ik voor jouw training dergelijke thema’s koppelen aan gesprekstechnieken.

Maar misschien heb je een heel ander idee? Laat het me weten en ik denk met je mee.

Werk je alleen of samen met andere trainers?

Ik ben lid van een internationaal (MINT-inc) en nationaal netwerk (MINT-ned) van trainers Motiverende gespreksvoering. Wat daar zo leuk en nuttig aan is, is dat we veelvuldig contact hebben. We brengen elkaar op ideeën, wisselen informatie en werkvormen uit en werken soms samen. Dat geeft heel veel inspiratie die ik je graag  in mijn workshops en trainingen wil laten ervaren.

Welke workshop of training past het beste bij mij?

Elke situatie en elke persoon  is anders. Ik geef je graag vrijblijvend meer informatie, zodat je een keuze kunt  maken die bij jou past. Neem dus gerust even contact op, zodat we onze ideeën kunnen uitwisselen.

Ervaringen 

Bevlogen, enthousiast en perfectionistisch in de voorbereiding naar onze teambuild-avond over het geven van feedback. Met betrekking tot de activiteiten nam Moniek de regie en leidde het rollenspel en later kwaliteitenspel op ongedwongen wijze in goede banen.

Charlotte de Jong, Coördinator

Dagbesteding, St. Mini Manna

Moniek, bedankt voor het verhelderende gesprek. Je hebt mij al lopend andere wegen laten verkennen. Jouw manier van vragen stellen is uitnodigend en onderzoekend. Jouw vragen zetten mij aan het werk. Dit levert nieuwe inzichten op waar ik mee verder  kan. Nogmaals dank hiervoor!

Corry Snoek

WMO-consulent

Klaar voor meer impact met jouw gesprekken?

Laten  we samen kijken welke workshop of training nú bij je past